Julkorv i kryddig sås med rostade pumpakärnor

En gryta över öppen eld med vit sås, korvskivor och rostade pumpafrön.

Publicerat:

Använd gärna oxtalg i såsen, men annars går det lika bra med smör. Smaklig jul!

Ingredienser

6portioner

  • 1msk
    talg eller smör
  • 1msk
    mjöl
  • 0,5st
    gul lök
  • 6st
    kryddnejlikor
  • 2st
    lagerblad
  • 3st
    muskotblommablad
  • 6st
    kryddpepparkorn
  • 1tsk
    salt
  • 1msk
    senapspulver
  • 4dl
    varm mjölk
  • 0,5dl
    pumpakärnor
  • 1msk
    talg eller smör att steka pumpakärnorna i

Så lagar du

1. Fräs talgen lätt i en kastrull på medeltemperatur.

2. Tillsätt mjölet och låt det blandas om, se upp så du inte bränner det.

3. Slå nu på den varma mjölken och rör om ordentligt.

4. Tryck in kryddnejlikorna i lökhalvan och lägg ner den i såsen ihop med lagerblad, muskot, kryddpeppar, senapspulver och salt.

5. Koka upp under omrörning och låt allting sjuda i kastrullen några minuter.

6. Skär sedan korven och lägg ner den i såsen, låt ligga i tio minuter på svag värme.

7. Medan du väntar på korven så fräser du pumpakärnorna i talg eller smör.

8. Salta, och toppa sedan upp korven med kärnorna.

Dela det här receptet med dina vänner!