Julpaj med kolakräm

Julpaj med kolakräm och lingon.

Publicerat:

Tillagningstid:

Med den här pajen kan du verkligen bekväm-impa. Den blir god och lyxig men så snabb och enkel att göra och du behöver inte ens ugn. Söt karamelliserad mjölk, dulce de leche, som är som en god kolakräm, köper du färdig på burk.

Ingredienser

8 - 10portioner

Pajbotten

  • 100g
    digestivekex
  • 100g
    pepparkakor
  • 100g
    smör

Fyllning

  • 1burk(ar)
    söt karamelliserad mjölk (dulce de leche)
  • 2 ½-3dl
    vispgrädde
  • 1 ½dl
    frysta lingon eller röda vinbär, ca 100 g

Så lagar du

1. Finfördela kexen och pepparkakorna till smulor i matberedare.

2. Smält smöret och blanda det med smulorna. Tryck ut smulorna i en låg form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter. Ställ i kyl eller frys tills bottnen stelnat. Den kan stå klar långt i förväg.

3. Öppna burken med den karamelliserade mjölken och fördela krämen över bottnen.

4. Vispa grädden och fördela den ovanpå. Strö över de frysta bären.

Dela det här receptet med dina vänner!