Julpickles, piccalilli

Julpickles i burkar med etiketten ”picalilli”.

Publicerat:

Tillagningstid:

Den här röran blir du snabbt beroende av, så jag har gjort en större sats. Den är god till allt. Både som tillbehör, men blandar du den med gräddfil har du chips vips en fantastisk remouladsås. Tips är att packa den i små burkar som blir perfekta presenter att ta med på helgernas bjudningar.

Ingredienser

30portioner

Del 1

  • 1,2kg
    blandade grönsaker, t ex blomkål, morötter, broccoli, fänkål, gröna bönor, squash
  • 500g
    lök, blandad, t ex röd och schalotten
  • 1dl
    salt
  • 2liter
    vatten

Dag 2

  • 1bit(ar)
    ingefära, hackad
  • 1msk
    senapsfrön
  • 1msk
    senapspulver
  • 1-2tsk
    gurkmeja
  • 1
    röd chili + 1 grön chili
  • 3
    lagerblad
  • 1
    mango, i bitar
  • 3
    päron, rivna
  • 4
    vitlöksklyftor, hackade
  • 8dl
    äppelcidervinäger
  • 2dl
    socker
  • ½dl
    majsena
  • 2msk
    honung (valfritt)
  • olja till stekning

Så lagar du

Del 1

1. Skär grönsakerna i små bitar. Blanda salt och vatten, lägg i grönsakerna. De ska täckas av vatten.

2. Låt dra några timmar, lägg en tallrik ovanpå som tyngd, så de hamnar under ytan. Du kan även ha dem i kylen över natten.

Del 2

1. Häll grönsakerna i ett durkslag.

2. Stek försiktigt kryddorna i olja. Tillsätt vinäger, frukt och vitlök.

3. Koka upp och lägg i de avhällda grönsakerna samt socker. Koka 15 minuter eller tills de börjar mjukna.

4. Blanda majsena med 1 dl vatten och rör ner mot slutet av kokningen, smaka av med honung. Häll på väl rengjorda glasburkar.

Dela det här receptet med dina vänner!