Julpickles, piccalilli

Tid:

Julpickles i burkar med etiketten ”picalilli”.

Tid:

Den här röran blir du snabbt beroende av, så jag har gjort en större sats. Den är god till allt. Både som tillbehör, men blandar du den med gräddfil har du chips vips en fantastisk remouladsås. Tips är att packa den i små burkar som blir perfekta presenter att ta med på helgernas bjudningar.

Ingredienser

30 portioner

Del 1

  • 1,2 kg
    blandade grönsaker, t ex blomkål, morötter, broccoli, fänkål, gröna bönor, squash
  • 500 g
    lök, blandad, t ex röd och schalotten
  • 1 dl
    salt
  • 2 liter
    vatten

Dag 2

  • 1 bit(ar)
    ingefära, hackad
  • 1 msk
    senapsfrön
  • 1 msk
    senapspulver
  • 1-2 tsk
    gurkmeja
  • 1
    röd chili + 1 grön chili
  • 3
    lagerblad
  • 1
    mango, i bitar
  • 3
    päron, rivna
  • 4
    vitlöksklyftor, hackade
  • 8 dl
    äppelcidervinäger
  • 2 dl
    socker
  • ½ dl
    majsena
  • 2 msk
    honung (valfritt)
  • olja till stekning

Så lagar du

Här kan du skriva ett inlägg