Julsallad med äpple, fetaost och tranbärsdressing

Tid:

En tallrik sallad med fetaost, granatäpple, äpple, fänkål. Bild och recept av Lisa Andersson.

Tid:

Julmat har ju en tendens att vara ganska tung och kalorität och då kan det vara fräscht att blanda upp med en härligt lätt och färgrik sallad. Fungerar både på julbordet eller som en egen rätt och med sina låga 220 kcal passar den även perfekt på fastedagen. Laktosfritt / Veganskt: Laga med vegansk fetaost.

Ingredienser

2 portioner

Sallad

  • 216 g
    rödkål
  • 33 g
    gröna blad
  • 40 g
    fänkål
  • 50 g
    äpple
  • 40 g
    fetaost
  • 15 g
    tranbär, torkade
  • 20 g
    granatäpplekärnor

Tranbärsdressing

  • 15 g
    tranbär, torkade
  • 15 g
    olivolja extra-virgin
  • 10 g
    rödvinsvinäger
  • 1 krm
    salt
  • några drag på Papparkvarnen
  • 1 krm
    honung eller agavehonung
  • 20 g
    granatäppelkärnor.

Så lagar du