Julsallad med äpple, fetaost och tranbärsdressing

En tallrik sallad med fetaost, granatäpple, äpple, fänkål. Bild och recept av Lisa Andersson.

Publicerat:

Tillagningstid:

Julmat har ju en tendens att vara ganska tung och kalorität och då kan det vara fräscht att blanda upp med en härligt lätt och färgrik sallad. Fungerar både på julbordet eller som en egen rätt och med sina låga 220 kcal passar den även perfekt på fastedagen. Laktosfritt / Veganskt: Laga med vegansk fetaost.

Ingredienser

2portioner

Sallad

  • 216g
    rödkål
  • 33g
    gröna blad
  • 40g
    fänkål
  • 50g
    äpple
  • 40g
    fetaost
  • 15g
    tranbär, torkade
  • 20g
    granatäpplekärnor

Tranbärsdressing

  • 15g
    tranbär, torkade
  • 15g
    olivolja extra-virgin
  • 10g
    rödvinsvinäger
  • 1krm
    salt
  • några drag på Papparkvarnen
  • 1krm
    honung eller agavehonung
  • 20g
    granatäppelkärnor.

Så lagar du

1. Börja med att göra dressingen, till det behöver du en stavmixer och en ganska smal behållare. Mixa samtliga ingredienser till en slät dressing.

2. Skär rödkålen, fänkålen och äpplet i tunna strimlor/skivor.

3. Smula fetaosten.

4. Pilla ur kärnorna ur granatäpplet.

5. Lägg upp hela salladen på ett fat. Börja med gröna blad och rödkål och fyll sedan på med samtliga ingredienser. Avsluta med att ringla över dressingen.

Dela det här receptet med dina vänner!