Jultrifle med hallon och persika

Enkel trifle med drömrulltårta.

Publicerat:

Tillagningstid:

Busenkel juldessert när du vill ta snabba genvägar i julköket.

Ingredienser

6portioner

  • 500g
    hallon, frysta
  • 1dl
    strösocker (eller efter din smak)
  • 2msk
    potatismjöl
  • ½dl
    vatten
  • 5dl
    vaniljkräm, färdig
  • 3dl
    vispgrädde
  • 1st
    drömrulltårta
  • 1burk(ar)
    konserverade persikor, i bitar

Till garnering

  • färska bär (t ex jordgubbar), passionsfrukt, pistagekärnor, kokos, chokladspån, rostad mandel, florsocker

Så lagar du

1. Koka upp hallon och socker. Blanda potatismjöl och vatten, rör ner och låt koka upp. Låt svalna.

2. Vispa grädde och skiva rulltårtan i ca 1 cm tjocka skivor.

3. Ta en stor glasskål på fot. Lägg rulltårta i botten och varva med vaniljkräm, hallon och frukt, avsluta med ett lager vaniljkräm.

4. Spritsa eller klicka grädde runt om, garnera med färska bär eller något annat du gillar.

Dela det här receptet med dina vänner!