Kafta med grönsaker

Tillagningstid:

Kafta med grönsaker.

Publicerat:

Tillagningstid:

Köttfärsbiffar som får puttra i en och samma stekpanna med massa grönsaker. Det blir så himla gott och så smidigt på köpet! Bara släng ner allt i stekpannan och du har en utsökt middag att servera. Receptet är min mammas och hon brukade variera den efter det som fanns hemma i kylen med olika sorters grönsaker.

Ingredienser

6 portioner

Köttfärsbiffarna

  • 800 g
    färs av valfri sort (använd kött eller vegofärs)
  • ca 1 dl
    färsk persilja, finhackad
  • 2 tsk
    sjukryddor
  • 2 tsk
    paprikapulver
  • 2 tsk
    salt
  • 1 tsk
    svartpeppar

Tillsättning i stekpannan

  • 2 st
    lökar (röd eller gul)
  • 2 st
    paprikor (valfri färg)
  • 2 st
    tomater
  • 10 st
    cocktailtomater (kan bytas ut mot 1 vanlig tomat)
  • 2 st
    vitlöksklyftor
  • 1-2 st
    chili om du gillar hetta
  • 1 st
    buljongtärning av valfri sort
  • 1 tsk
    paprikapulver
  • 2 dl
    vatten
  • 2 tsk
    sumak (orientalisk krydda som är syrlig, kan ersättas med några droppar citron)
  • persilja, till garnering
  • salt och peppar

Serveringsförslag

  • hummus, bulgur, ajvar eller turkisk yoghurt

Så lagar du