Kakglasstårta

Glasstårta på ett fat, dekorerad med hallon, kakor, blåbär och jordgubbar.

Publicerat:

Tillagningstid:

En busenkel glasstårta som du kan smaksätta med dina favoritkakor eller bär. 10 minuters tillagningstid plus 2–3 timmar i frysen.

Ingredienser

8 - 12portioner

  • 5dl
    vispgrädde
  • 2tsk
    vaniljsocker
  • 1burk(ar)
    sötad kondenserad mjölk
  • 1paket
    kakor eller bär att smaksätta med

Så lagar du

1. Ta fram vispgrädde, vaniljsocker, sötad kondenserad mjölk och kakor eller bär.

2. Vispa grädden fluffig ihop med vaniljsockret, men inte för hårt. 

3. Rör försiktigt ner den kondenserade mjölken i grädden. 

4. Skär kakorna eller bären i bitar. Spara några till garnering. 

5. Blanda ner kak/bärbitarna i gräddblandningen.

6. Häll smeten i en form, cirka 20 cm, klädd med bakplåtspapper i botten och på kanterna. Garnera toppen med halva kakbitar eller bär.

7. Ställ kakan i frysen cirka 3–5 timmar tills den är genomfryst. Ta fram den cirka 15 minuter före servering och garnera med resten av kakorna/bären.

Övrigt

Tänk på att tårtan ska vara i frysen 3–5 timmar så börja i god tid.

Dela det här receptet med dina vänner!