Kakor med citronlikör - Limoncello biscuits

Kakor med citronlikör - Limoncello biscuits.

Publicerat:

Tillagningstid:

Ät dessa underbara småkakor tillsammans med ett glas citronlikör efter maten. Det blir en dubbel citronupplevelse.

Ingredienser

35portioner

  • 4
    äggvitor
  • 350g
    socker
  • 350g
    malen mandel
  • 3
    citroner, zesten
  • 2msk
    citronlikör, t ex limoncello
  • florsocker till garnering
  • smör till formen

Så lagar du

1. Förvärm ugnen till 180°C.

2. Ställ in en stor plåt med bakplåtspapper och smörj lätt med smör.

3. Lägg äggvitorna i en stor skål och vispa med en elvisp tills styva toppar bildas.

4. Tillsätt socker, sedan mandlar och citronskal, rör om mellan. Häll i citronlikören och rör om för att få en jämn smet.

5. Skeda ut blandningen på plåten, med cirka 3 cm mellanrum. Blandningen bör ge cirka 35 kakor.

6. Grädda i 15 minuter eller tills de är guldbruna. Låt stå tills kakorna svalnat och pudra lätt med florsocker.

Dela det här receptet med dina vänner!