Kalibriska jätteräkor i kryddig tomatsås

Kalibriska jätteräkor i kryddig tomatsås.

Publicerat:

Tillagningstid:

Fantastisk skaldjursrätt med nduja, krämig italiensk salami.

Ingredienser

4portioner

  • 20
    råa kungsräkor, med skal
  • 3burk(ar)
    krossade tomater (à 400 g)
  • 50g
    nduja calabrese
  • 6
    sardeller, filéer i olja
  • 2klyfta(or)
    vitlök
  • 6msk
    olivolja, extra virgin
  • 4msk
    bladpersilja, hackad
  • 100g
    frysta ärter, tinade
  • 150g
    oliver, gärna leccinooliver
  • 2msk
    kapris, sköljda och avrunna
  • salt

Så lagar du

1. Häll oljan i en stor stekpanna och värm.

2. Lägg ner sardeller och nduja och stek i ca 3 minuter tills det blandats. Rör då och då med en träslev.

3. Lägg ner vitlök, oliver och kapris och stek ytterligare en minut.

4. Rör ner krossade tomater, persilja och ärter. Låt koka utan lock i ca 8 minuter, rör om då och då med en träslev.

5. Lägg ner jätteräkorna och koka i 6 minuter, efter de första 3 minutrarna ska du vända räkorna.

6. Fördela jämnt på tallrikar. Servera med varmt bröd och prosecco.

Dela det här receptet med dina vänner!