Kall gurkgazpacho med räkor
Publicerat:
2012-10-24Ingredienser
4 portioner
- 1 1/2gurka
- 1 1/2stjälk blekselleri
- 1 stgul lök
- 2 stvitlöksklyfta
- 1 1/2 dlhackad basilika
- 2 mskcitronsaft
- 5-6 dlgrönsaksbuljong
- 1/2 dlcrème fraiche
- Grön tabasco
- Svartpeppar
- Örtsalt
- Ca 16 st handskalade räkor
Så lagar du
Skär gurka och selleri i mindre bitar. Grovhacka vitlök och schalottenlök. Mixa tillsammans med basilika, buljong samt skal och saft från citron. Använd dig av en blender eller stavmixer. Mixa slutligen ner crème fraichen och smaka av med svartpeppar, örtsalt och tabasco. Ställ i kylen i minst 1 timma. Rör om i soppan och servera den väl kyld med räkorna.