Kall nässelsoppa med palsternacksskivor
Publicerat:
2014-09-15Ingredienser
2portioner
- 10dlnässeltoppar
- 1stpäron
- örtsalt
- svartpeppar
- chilipulver
- färsk ingefära
- smör att steka i
- 1stpalsternacka
- grahamsmjöl
- hel svartpeppar
Så lagar du
Koka cirka 4/5 av nässlorna i lite vatten. Häll av men spara spadet för ev. spädning. Mixa nässlor, både kokta och råa med päronet och smaka av med kryddorna.
Blanda 1dl grahamsmjöl, om det finns möjlighet nymalet och något grövre än normalt, med en ordentlig nypa örtsalt och finmortlad svartpeppar. Skala palsternacka i 3-4 mm breda skivor. Koka i välsaltat vatten tills de är genommjuka, runt tio minuter.
Vänd skivorna i grahamspaneringen och stek i het gjutjärnspanna med smör till dess båda sidorna har fått färg och krispig yta.