Kall tomatsoppa med getostkräm – gazpacho

soppa i glas med bladgarnering

Publicerat:

Tillagningstid:

I Spanien kallas den för gazpacho, och den kalla soppan lyfts lite extra med en touch av getost.

Ingredienser

4portioner

  • 4st
    tomater
  • 1st
    röd paprika
  • ½st
    gurka
  • 500g
    vattenmelon
  • 2st
    pressade vitlöksklyftor
  • 2msk
    färska örter
  • 2msk
    rödvinsvinäger
  • 3msk
    olivolja

Till serveringen

  • 50g
    getost
  • 2msk
    crème fraiche
  • ev. salt

Så lagar du

1. Mosa getosten med crème fraiche och rör till en slät kräm. Smaka eventuellt av med lite salt.

2. Dela och kärna ur paprikan och skala gurkan. Skär alla grönsaker i mindre bitar och lägg i en matberedare. Tillsätt pressad vitlök, vinäger, olivolja och hackade örter.

3. Mixa soppan och smaka av med salt. Ställ i kylskåp fram till serveringen och servera tillsammans med en klick getostkräm. 

Dela det här receptet med dina vänner!