Kålrotskaka med bakat äpple

Kålrotskaka med bakat äpple

Publicerat:

Tillagningstid:

Byt ut moroten i en morotskaka mot kålrot, så får du ett annat djup, men en lika god kaka!

Ingredienser

8portioner

  • 250g
    kålrot, skalad
  • 2
    ägg
  • 3dl
    strösocker
  • 1 ½dl
    majsolja
  • 3dl
    vetemjöl
  • 1tsk
    vaniljsocker
  • 2tsk
    bakpulver
  • 1msk
    mald kanel
  • 4
    äpplen
  • 1-2msk
    socker
  • 2dl
    vispgrädde

Så lagar du

1. Vispa ägg och socker pösigt. Blanda i skalad, riven kålrot och matolja.

2. Tillsätt vetemjöl, vaniljsocker, bakpulver och kanel.

3. Smöra och bröda en form på ca 24 cm (rund eller rektangulär). Häll i smeten och baka på 175 grader cirka 50 minuter.

4. Ta ut och låt svalna. Skär kakan i tre skivor på längden.

5. Ställ äpple på en plåt, baka i ugn på 180 grader tills de spricker.

6. Ta ut och passera med sockret till ett slätt mos.

7. Servera kakan med äppelmos och vispgrädde.

Dela det här receptet med dina vänner!