Kålrotskaka med bakat äpple
Publicerat:
2015-10-12Tillagningstid:
Byt ut moroten i en morotskaka mot kålrot, så får du ett annat djup, men en lika god kaka!
Ingredienser
8portioner
- 250gkålrot, skalad
- 2ägg
- 3dlströsocker
- 1 ½dlmajsolja
- 3dlvetemjöl
- 1tskvaniljsocker
- 2tskbakpulver
- 1mskmald kanel
- 4äpplen
- 1-2msksocker
- 2dlvispgrädde
Så lagar du
1. Vispa ägg och socker pösigt. Blanda i skalad, riven kålrot och matolja.
2. Tillsätt vetemjöl, vaniljsocker, bakpulver och kanel.
3. Smöra och bröda en form på ca 24 cm (rund eller rektangulär). Häll i smeten och baka på 175 grader cirka 50 minuter.
4. Ta ut och låt svalna. Skär kakan i tre skivor på längden.
5. Ställ äpple på en plåt, baka i ugn på 180 grader tills de spricker.
6. Ta ut och passera med sockret till ett slätt mos.
7. Servera kakan med äppelmos och vispgrädde.