Kålrotslasagne

Tillagningstid:

Kålrotslasagne.

Publicerat:

Tillagningstid:

I den här smakrika lasagnen använder vi kålrot med en modern touch. Fyllningen görs av tomatconcassé (en tjockare tomatsås). Den vanliga ostsåsen ersätts med en stuvning på kål och ricottaost. När den här härligheten ännu gratineras med fetaost har vi en potentiell ny vardagsmatvinnare.

Ingredienser

6 portioner

  • 2 st
    kålrötter
  • fetaost, för gratinering

En annorlunda ostsås

  • 400 g
    svartkål eller grönkål
  • 400 g
    ricotta
  • 1
    gul lök
  • 2
    vitlöksklyftor
  • 1
    citron, saft och zest

Tomatconcassé

  • 3 msk
    olivolja
  • 1
    gul lök
  • 1
    morot
  • 1 bit(ar)
    fänkål
  • 1
    röd paprika
  • 2
    vitlöksklyftor, finhackade
  • 2 cm
    ingefära, finhackad
  • 2 burk(ar)
    skållade tomater
  • 4 msk
    kapris
  • 1 dl
    kalamataoliver, urkärnade
  • salt och peppar

Så lagar du