Kålrotspasta med kantareller, citron och persilja
Tillagningstid:
Publicerat:
2016-08-29Tillagningstid:
Med en grönsakssvarv kan man svarva spaghetti av grönsaker. Den här rätten blandar nysvarvad kålrotsspaghetti med traditionell sådan och kompletteras med höstens guld - kantarellen.
Ingredienser
4 portioner
- 1 stkålrot, svensk sort
- 500 gspaghetti
- 200 gkantareller
- 2 dlgrädde
- 1 stcitron
- ½ dlpersilja, finhackad
- 1 msksenapsfrö, lättrostade
- 2 msksmör
- olja
- salt, peppar
Så lagar du
1. Skala kålrot och svarva till spaghetti.
2. Koka upp vatten med lite salt och en smörklick. Koka kålrot hastigt och kyl i kallt vatten. Koka sedan spaghetti i samma vatten tills al dente.
3. Stek putsade kantareller i lite olja. Tillsätt sedan smör, finhackad lök, salt och peppar.
4. Slå på grädde och smaka av med citronskal, juice och persilja.
5. Blanda i pasta och toppa med senapsfrö.