Kålrotspasta

Kålrotspasta.

Publicerat:

Tillagningstid:

Kålrot är en smaklig, näringsrik och billig rotsak som vi gärna kunde använda mer. Vi kamouflerar den till spaghetti och blandar ut den med vanlig pasta vilket gör kålroten väldigt mild i smaken. Med vår goda kantarell- och baconsås till är den rent fantastisk.

Ingredienser

4portioner

  • 1
    kålrot, gärna med blast
  • 150g
    spaghetti
  • 400g
    trattkantareller
  • 1st
    scharlottenlök
  • 1paket
    bacon
  • 3dl
    grädde
  • 1kruk(or)
    persilja
  • 1
    citron
  • 1msk
    senapsfrön, rostade
  • salt och svartpeppar

Så lagar du

1. Svarva kålrot till spaghetti. Det går lika bra att använda en potatisskalare och göra pasta som är bredare, mera som tagliatelle.

2. Stek bacon krispigt. Lyft och stek kantareller och lök i samma fett. Tillsätt grädde och citronsaft, smaka av med salt och peppar.

3. Koka spaghetti tills nästan klar. Lägg i kålrot, koka 1–2 minuter tills kålrotsspaghettin är al dente. Häll av.

4. Blanda med svampsås och rikligt med persilja. Toppa med senapsfrö och stekt kålrotsblast.

Stekt kålrotsblast

1. Riv bladen. Skala stjälken med potatisskalare, skär i bitar. Stek i het panna i olja och lite salt.

Tips

Funkar också med annan kortväxande blast som palsternacka, betor, grönkål, palmkål.

Dela det här receptet med dina vänner!