Kamutsallad och basilikasås

Kamutsallad och basilikasås.

Publicerat:

Tillagningstid:

Solgul kamutvetesallad med grönsaker och bönor passar perfekt på buffén som vegetariskt alternativ eller som tillbehör till kött eller fisk. Kamutvete är en gammal vetesort med mycket god smak och fint tuggmotstånd. Du kan ersätta med till exempel bulgur.

Ingredienser

10portioner

  • 500g
    kamutvete eller hel bulgur
  • ½paket
    saffran, 0,25 g
  • salt och nymald svartpeppar
  • 2paket
    kidneybönor à ca 400 g
  • 500g
    cocktailtomater
  • 4
    salladslökar
  • 1
    gurka
  • 1påse(ar)
    späda salladsblad, 70 g

Basilikasås

  • 1-2kruk(or)
    basilika
  • 6dl
    turkisk yoghurt
  • 2klyfta(or)
    vitlök, pressade
  • salt och nymald svartpeppar

Tillbehör

  • oliver
  • rostade solrosfrön eller pumpafrön

Så lagar du

1. Koka kamutvetet eller bulguren enligt paketet (ta den mindre mängden vatten) och med salt samt saffran i kokvattnet. Låt svalna.

2. Spola av bönorna i ett durkslag och låt rinna av. Blanda ner dem med vetekornen. Hit kan förberedas.

3. Halvera tomaterna. Skiva salladslöken. Skär gurkan i mindre bitar. Blanda ner alltsammans tillsammans med de späda salladsbladen strax före serveringen. Smaka av med salt och nymald svartpeppar.

Basilikasås

1. Finhacka basilikabladen mycket fint, gärna i minihackare.

2. Blanda med yoghurten och pressad vitlök, smaka av med salt och nymald svartpeppar.

Dela det här receptet med dina vänner!