Kamutsallad och basilikasås

Tid:

Kamutsallad och basilikasås.

Tid:

Solgul kamutvetesallad med grönsaker och bönor passar perfekt på buffén som vegetariskt alternativ eller som tillbehör till kött eller fisk. Kamutvete är en gammal vetesort med mycket god smak och fint tuggmotstånd. Du kan ersätta med till exempel bulgur.

Ingredienser

10 portioner

  • 500 g
    kamutvete eller hel bulgur
  • ½ paket
    saffran, 0,25 g
  • salt och nymald svartpeppar
  • 2 paket
    kidneybönor à ca 400 g
  • 500 g
    cocktailtomater
  • 4
    salladslökar
  • 1
    gurka
  • 1 påse(ar)
    späda salladsblad, 70 g

Basilikasås

  • 1-2 kruk(or)
    basilika
  • 6 dl
    turkisk yoghurt
  • 2 klyfta(or)
    vitlök, pressade
  • salt och nymald svartpeppar

Tillbehör

  • oliver
  • rostade solrosfrön eller pumpafrön

Så lagar du