Kamutvete med smak av getostkräm, råstekt sparris med citron, vitlök och persilja

Kamutvete med smak av getostkräm, råstekt sparris med citron, vitlök och persilja

Ingredienser

4portioner

  • 2dl
    kamutvete alt matvete
  • 100 g
    getost
  • 1msk
    crème fraiche
  • 1 knippa(or)
    grön sparris
  • 1 st
    skal av citron
  • 1st
    klyfta vitlök
  • 1dl
    bladpersilja
  • 1knippa(or)
    rädisa
  • 1-2 msk
    smör
  • salt

Så lagar du

1. Koka upp rejält med lättsaltat vatten, tillsätt kamutvetet och låt koka i tio minuter.

2. Ansa under tiden sparrisen genom att skära av 1–2 cm från botten, skär sedan sparrisen i tunna skivor. Låt sparrisknoppen vara hel.

3. Finhacka persiljan samt vitlöken, blanda med citronskalet.

4. Slå nu av vätskan från kamutvetet i ett durkslag, lägg tillbaka vetet i kastrullen och rör i getost samt crème fraiche. Rör om och smaka av med salt. Håll ljummet.

5. Stek sparrisen i en stekpanna med smör i någon minut, ta även i persiljan, vitlöken samt citronskalet i slutskedet. Salta.

6. Lägg upp vetet i mitten av tallriken, placera sparrisen ovanpå och garnera med rädisorna.

Dela det här receptet med dina vänner!