Kanderad ingefära

En glasskål med kanderad ingefära i bitar. Runt om det finns naturliga ingefära.

Publicerat:

Tillagningstid:

Ingefära värmer, lindrar nästäppa och hjälper mot illamående. Det godaste sättet att äta ingefära är att kandera den. Ingefärans friska och distinkta smak gör den till en underbar krydda, men är också en av de mest populära örtmedicinerna. Det blir ett gott, fräscht och ganska nyttigt godis som passar lika bra på kaffebordet som i medicinskåpet.

Ingredienser

  • 400g
    färsk ingefära
  • dl
    vatten
  • 400g
    socker

Så lagar du

1. Skala ingefäran och skär den i 1 centimeter stora bitar.

2. Koka i 2 deciliter vatten under lock i 30 minuter tills bitarna är mjuka.

3. Häll bort vattnet.

4. Väg upp ingefäran och lägg tillbaka den i kastrullen med lika stor mängd socker.

5. Tillsätt 1 deciliter vatten.

6. Koka under omrörning tills sockerlagen har kokat bort och ingefäran blivit lite genomskinlig.

7. Häll socker i en stor skål. Lägg i ingefäran och rör om.

8. Låt bitarna torka på bakplåtspapper.

9. Förvara i lufttät burk.

Dela det här receptet med dina vänner!