Kanelbullar med kanelfyllning

Kanelbullar.

Publicerat:

Tillagningstid:

Kanelbullar i alla dess former. Lär dig att snurra och kubba, men framför allt baka en härlig kanelbulle med en härlig kanelfyllning. Så bjud in stora som små till en riktig bullfest, hela dagen.

Ingredienser

20portioner

  • 300g
    mjölk
  • 30g
    jäst
  • 660g
    mjöl, starkt
  • 110g
    socker
  • 10g
    kardemumma, malen
  • 5g
    salt
  • 50g
    ägg, 1 st
  • 120g
    smör
  • sockerlag till pensling

Kanelfyllning med mandelmassa

  • 100g
    smör, rumstempererat
  • 12g
    mandelmassa
  • 120g
    ljus sirap
  • 25g
    potatisstärkelse
  • 30g
    kanel

Så lagar du

Fyllning

1. Blanda mandelmassa och sirap till en jämn massa. Tillsätt smör och potatisstärkelse. Blanda till en homogen massa. Förvara i en bunke tills användning.

Bullarna

1. Blanda alla ingredienser, utom smöret, till en deg. Kör ca 9 minuter på medelfart i en blandare.

2. Tillsätt smöret och kör 3 min till eller tills smöret är väl blandat i degen.  Degen skall vara glansig och elastisk.

3. Kavla ut degen till en rektangel på ca 50x60cm, plasta och sätt i frys i 10 min. Ta ut degen ur frysen. Stryk på med önskad mängd kanelfyllning.

4. Forma dina bullar till snäcka eller knut, och lägg dem på en plåt med bakplåtspapper.

5. Sätt in en långpanna med uppkokat vatten i din avstängda ugn och ställ in plåten med bullarna. Nu har du byggt ditt eget jässkåp. Jäs bullarna till dubbel storlek och ta sedan ut vattnet och bullarna ur ugnen. Spreja bullarna med vatten och toppa med pärlsocker om så önskas.

3. Grädda bullarna på 190 grader i ca 10-15 min. Pensla bullarna med sockerlag direkt efter baket och låt dem sedan svalna.

Dela det här receptet med dina vänner!