Kanelbullepinnbröd

Kanelbullepinnbröd i Fixaräventyret.

Publicerat:

Förberedelsetid:

Tillagningstid:

Kanelbulle = gott. Pinnbröd = gott. Kanelbulle + pinnbröd = jättegott. Svårare än så är det inte! Degen och kanelbullesmeten går bra att förbereda dagen eller kvällen innan det är dags för äventyr.

Ingredienser

6portioner

  • 1tsk
    bakpulver
  • 1dl
    vatten
  • 2 ½dl
    vetemjöl
  • 2msk
    strösocker
  • 1msk
    kanel
  • ½tsk
    salt
  • 75g
    rumsvarmt smör
  • 4tsk
    kanel
  • 3msk
    socker
  • ca 1dl
    pärlsocker

Så lagar du

Degen

  1. Blanda de torra ingredienserna i en bunke. Tillsätt därefter vattnet och arbeta ihop till en smidig deg, vilket tar ca 5-7 minuter.
  2. Lägg därefter degen i en plastpåse och förvara i kylen tills det är dags för dig att ge dig ut i naturen.

Kanelbullesmet (fyllning)

  1. Blanda det rumsvarma smöret med kanel och socker till det blir en jämn smet.
  2. Lägg i en liten matlåda. Förvara i kylen till det är dags för utflykt.

Grillning i naturen

Nu behöver du plastpåsen med degen, lite extra vetemjöl, kanelbullesmeten och pärlsocker.

Du behöver också ha täljt till 6 st pinnar att trä degen på.

  1. Ta ut degen ur plastpåsen och dela den i 6 lika stora bitar.
  2. Rulla ut varje bit deg till en lång korv och bre på kanelbullesmeten på degen. Trä på/rulla på pinnarna och vänd i pärlsocker.
  3. Grilla över glöden i ca 6 minuter. Håll inte för nära glöden, för då finns risken att bröden bränns innan de är färdiga i mitten.
  4. Servera gärna med varm choklad.

Dela det här receptet med dina vänner!