Kanelbullevåfflor

Kanelbullevåfflor.

Publicerat:

Tillagningstid:

Kanelbullevåfflan passar dig som älskar våfflor och kanelbullar men som hatar att det tar så lång tid att baka bullar. Kanelbullevåfflan görs på färdig pizzadeg på rulle som du köper i matbutiken. Den går ursnabbt att göra och ännu snabbare att äta upp och passar perfekt som mellanmål eller till lördagsfrukosten!

Ingredienser

8portioner

  • 1
    färdig pizzadegsrulle

Fyllning

  • 200g
    rumsvarmt smör
  • 2dl
    strösocker
  • 2msk
    kanel

Tillbehör

  • vaniljglass
  • valfri sylt, t ex hallonsylt

Så lagar du

  1. Börja med att göra fyllningen. Tvätta händerna och jobba därefter ihop smör, socker och kanel till en jämn smet. Förvara i rumstemperatur om du inte använder den direkt. Ställer du in det i kylen blir det för hårt och då är det svårt att bre ut smeten på degen! 
  2. Rulla ut degen. Bred på ett jämnt lager av fyllningen på hela degen. Rulla ihop och dela i åtta lika stora bitar = 8 kanelbullar. 
  3. Värm på ett våffeljärn. Lägg en kanelbulle på varje våffeljärnsplatta och stäng locket. Grädda i ca 3 minuter. 
  4. Låt kanelbullevåfflorna svalna lite och servera sedan med t ex vaniljglass och sylt. Klart! Nu kan du njuta av världens kanske godaste life hack. Smaklig måltid!

Övrigt

Här kan du också få vara kreativ och välja dina egna tillbehör. Maränger, kolasås, chokladsås och vispgrädde funkar riktigt bra till kanelbullevåfflor. 

Tips

I vissa våffeljärn kan socker och kanelrester lätt fastna. Om du gör en ”diskvåffla” får du lättare bort resterna när du rengör järnet. Den funkar som en rengöringssvamp för ditt våffeljärn eftersom den suger upp smuts och smak från järnet. Du gräddar den som en vanlig våffla men låter bli att äta den.

Diskvåffla

  1. Blanda ca 1/2 dl vatten, 2 msk salt och drygt 1 dl vetemjöl. 
  2. Grädda våfflan i ditt våffeljärn (om järnet är väldigt smutsigt kan du behöva göra om det)
  3. Ta bort ”diskvåfflan” och släng den när den är färdiggräddad.
  4. Låt järnet svalna lite innan du torkar av det med en fuktig trasa.

Dela det här receptet med dina vänner!