Kaneldoftande äppelrutor i långpanna

Tid:

Kaneldoftande äppelrutor i långpanna.

Tid:

Juläpplen, smör, kanel, ingefära och vaniljdoft fyller köket. Dessa smörkolakrispiga rutor brukar gå åt i ett rasande huj! De går bra att frysa, om det mot förmodan skulle råka bli något över.

Ingredienser

24 portioner

Fyllning

  • 8
    äpplen, ca 1 kg
  • 50 g
    smör
  • 100 g
    farinsocker
  • 1 dl
    torkade tranbär eller blåbär eller annan torkad frukt
  • 2 tsk
    vaniljpulver
  • 2 tsk
    ingefära, malen
  • 2 tsk
    kanel, malen

Deg

  • 400 g
    smör, smält och avsvalnat
  • 650 g
    vetemjöl
  • 300 g
    strösocker

Så lagar du

Här kan du skriva ett inlägg