Kanelkyckling
Publicerat:
2019-04-02Tillagningstid:
Ingredienser
4portioner
- 1kgkycklinglårfilé
- 1dlsultanrussin
- 1dlpinjenötter
- 3dlmatlagningsgrädde
- salt, peppar och ev. cayennepeppar
- 1kruk(or)färsk mynta, för dekoration
Marinad
- 1dlcitronsaft
- 1dlolivolja
- 3tskkanel
- 4röda chilifrukter
- 6klyfta(or)vitlök
- quinoa
- 2tomater
- 1 stortknippa(or)bladpersilja
- ¼gurka
- ½lök
- 1citron, saften
- 2mskolivolja
- 1nypa(or)flingsalt
Så lagar du
Kanelkyckling
1. Putsa kycklinglårfiléerna.
2. Finhacka chili och vitlök.
3. Blanda ingredienser till marinaden och lägg i kycklingen. Låt stå ca 1 tim i kyl.
4. Dra av överflödig marinad från kycklingen och spara.
5. Blanda ner sultanrussin och pinjenötter i det som blir över av marinaden.
6. Salta, peppra och stek kycklingen så den får lite färg, lägg över i en ugnsfast form.
7. Stek marinaden några minuter i samma panna som kycklingen.
8. Häll över grädden och låt såsen tjockna lite.
9. Smaka av med salt, peppar, ev. lite cayenne och lite mer kanel.
10. Häll över kycklingen och stek klart i ung 200 grader ca 15 min.
11. Strö hackad mynta över.
12. Servera med quinoatabouleh, couscous och hummus.
Quinoatabbouleh
1. Koka quinoa för två personer enligt anvisning på paketen.
2. Skölj i kallt vatten tills svalnat.
3. Gröp ur och skär tomater och gurka i små kuber
4. Hacka persiljan.
5. Blanda allt.