Kanelkyckling

Kanelkyckling.

Publicerat:

Tillagningstid:

Anne Lundberg jobbar i köket under filminspelning i Fjällbacka och kommer skådespelarna inpå (mat-)livet.

Ingredienser

4portioner

  • 1kg
    kycklinglårfilé
  • 1dl
    sultanrussin
  • 1dl
    pinjenötter
  • 3dl
    matlagningsgrädde
  • salt, peppar och ev. cayennepeppar
  • 1kruk(or)
    färsk mynta, för dekoration

Marinad

  • 1dl
    citronsaft
  • 1dl
    olivolja
  • 3tsk
    kanel
  • 4
    röda chilifrukter
  • 6klyfta(or)
    vitlök
  • quinoa
  • 2
    tomater
  • 1 stortknippa(or)
    bladpersilja
  • ¼
    gurka
  • ½
    lök
  • 1
    citron, saften
  • 2msk
    olivolja
  • 1nypa(or)
    flingsalt

Så lagar du

Kanelkyckling

1. Putsa kycklinglårfiléerna.

2. Finhacka chili och vitlök.

3. Blanda ingredienser till marinaden och lägg i kycklingen. Låt stå ca 1 tim i kyl.

4. Dra av överflödig marinad från kycklingen och spara.

5. Blanda ner sultanrussin och pinjenötter i det som blir över av marinaden.

6. Salta, peppra och stek kycklingen så den får lite färg, lägg över i en ugnsfast form.

7. Stek marinaden några minuter i samma panna som kycklingen.

8. Häll över grädden och låt såsen tjockna lite.

9. Smaka av med salt, peppar, ev. lite cayenne och lite mer kanel.

10. Häll över kycklingen och stek klart i ung 200 grader ca 15 min.

11. Strö hackad mynta över.

12. Servera med quinoatabouleh, couscous och hummus.

Quinoatabbouleh

1. Koka quinoa för två personer enligt anvisning på paketen.

2. Skölj i kallt vatten tills svalnat.

3. Gröp ur och skär tomater och gurka i små kuber

4. Hacka persiljan.

5. Blanda allt.

Dela det här receptet med dina vänner!