Kanelstekta äpplen med rostad honungsmandel & citronkräm

Kanelstekta äpplen med rostad honungsmandel & citronkräm

Ingredienser

4portioner

  • 4st
    äpplen, klyftade
  • 100g
    sötmandel
  • 3msk
    honung
  • 1msk
    kanel
  • smör

Citronkräm i lager

  • 4dl
    turkisk yoghurt
  • 1burk(ar)
    marmelad av fast sort, tex lemon curd

Så lagar du

1. Hetta upp stekhällen, lägg i smör och äppelklyftor. Stek hastigt tills de fått färg men ändå är krispiga, ringla på honung.

2. Rosta samtidigt mandel på kanten. Pudra kanel över och blanda allt.

Tips: Toppa med krossade bondkakor för extra crunch.

Varva turkisk yoghurt och marmelad i en burk.
Tips: smaksätt yoghurten med 1–2 msk vaniljsocker.

Dela det här receptet med dina vänner!