Kanintårta
Publicerat:
2019-04-12Tillagningstid:
Ingredienser
10portioner
Morotskaka
- 3stägg
- 3dlsocker
- 3dlvetemjöl
- 1½tskvaniljsocker
- 3tskbakpulver
- 2½tskkanel
- 1½tskkardemumma
- 1nypa salt
- 1½dlrapsolja
- 5dlmorötter, rivna
- 2dlvalnötter, grovhackade
Cream cheese-frosting
- 200gsmör, rumstempererat
- 250gflorsocker
- 150gnaturell färskost
- 1stcitron, rivet skal
- ½stcitron, saft
Montering
- kokosflingor
- livsmedelsfärg
- sockerpasta
Så lagar du
Morotskaka
1. Sätt ugnen på 150 grader. Vispa ägg och socker vitt och pösigt.
2. Blanda alla torra ingredienser väl. Rör ner dem i äggsmeten.
3. Tillsätt rapsolja, rivna morötter och valnötter.
4. Smöra en form på cirka 20 centimeter i diameter. Gör en krage runt formen av bakplåtspapper så inte kakan rinner över. Det går att ta större diameter på formen, men då blir kakan lägre och därmed svårare att ställa på högkant.
5. Grädda i mitten av ugnen i cirka 55 minuter. Känn efter med en sticka så inte kakan är kladdig när du tar ut den. Låt svalna innan du fyller den.
Cream cheese-frosting
1. Vispa smöret riktigt vitt och pösigt. Blanda i florsocker och färskost.
2. Tillsätt rivet skal från en citron och citronsaft från en halv citron.
Montering
1. Skär bort en tredjedel av kakan och ställ den stora kakbiten på högkant.
2. Skär ut ett hack för kaninens nacke och runda av kanterna. Spackla tårtan med cream cheese-frosting och täck den sedan med kokos.
3. Stick ned två öron och nos av sockerpasta.
4. Färga kokos grönt med livsmedelsfärg. Använd det som gräs runt kanintårtan. Är kaninen hungrig? Forma en morot av sockerpasta!