Kanintårta

Kanintårta och kaninmuffins.

Publicerat:

Tillagningstid:

Lekfull kanintårta som är lätt att baka och dekorera. Gör den tillsammans med barnen!

Ingredienser

10portioner

Morotskaka

  • 3st
    ägg
  • 3dl
    socker
  • 3dl
    vetemjöl
  • tsk
    vaniljsocker
  • 3tsk
    bakpulver
  • tsk
    kanel
  • tsk
    kardemumma
  • 1
    nypa salt
  • dl
    rapsolja
  • 5dl
    morötter, rivna
  • 2dl
    valnötter, grovhackade

Cream cheese-frosting

  • 200g
    smör, rumstempererat
  • 250g
    florsocker
  • 150g
    naturell färskost
  • 1st
    citron, rivet skal
  • ½st
    citron, saft

Montering

  • kokosflingor
  • livsmedelsfärg
  • sockerpasta

Så lagar du

Morotskaka

1. Sätt ugnen på 150 grader. Vispa ägg och socker vitt och pösigt.

2. Blanda alla torra ingredienser väl. Rör ner dem i äggsmeten.

3. Tillsätt rapsolja, rivna morötter och valnötter.

4. Smöra en form på cirka 20 centimeter i diameter. Gör en krage runt formen av bakplåtspapper så inte kakan rinner över. Det går att ta större diameter på formen, men då blir kakan lägre och därmed svårare att ställa på högkant.

5. Grädda i mitten av ugnen i cirka 55 minuter. Känn efter med en sticka så inte kakan är kladdig när du tar ut den. Låt svalna innan du fyller den.

Cream cheese-frosting

1. Vispa smöret riktigt vitt och pösigt. Blanda i florsocker och färskost.

2. Tillsätt rivet skal från en citron och citronsaft från en halv citron.

Montering

1. Skär bort en tredjedel av kakan och ställ den stora kakbiten på högkant.

2. Skär ut ett hack för kaninens nacke och runda av kanterna. Spackla tårtan med cream cheese-frosting och täck den sedan med kokos. 

3. Stick ned två öron och nos av sockerpasta.

4. Färga kokos grönt med livsmedelsfärg. Använd det som gräs runt kanintårtan. Är kaninen hungrig? Forma en morot av sockerpasta!

Dela det här receptet med dina vänner!