Kantarellpaj i quinoaskal

Tillagningstid:

Kantarellpaj i quinoaskal

Publicerat:

Tillagningstid:

Quinoapajskalet är ofantligt gott, kantarellstuvningen ljuvlig. Rismjölet gör pajskalet krispigt så byt helst inte ut det mot någon annan sort.

Ingredienser

8 portioner

Pajskal

  • 2 dl
    quinoa, okokt
  • 3 1/2 dl
    vatten (till att koka quinoan)
  • 3/4 dl
    psylliumhusk / psylliumfröskal
  • 1 1/2 dl
    rismjöl
  • 1/4 dl
    kallt vatten (till pajdegen)
  • 1 dl
    kallpressad rapsolja + 1 tsk till pajformen
  • 2 krm
    salt

Svampfyllning

  • 500 g
    färsk svamp, gärna kantareller uppblandat med lite shiitake
  • 2 msk
    kallpressad rapsolja
  • 2 dl
    havregrädde
  • 2 msk
    färsk rosmarin, finhackad
  • 1 krm
    salt
  • 1
    vitlöksklyfta, pressad
  • 1/2 tsk
    malen muskot (gärna färskriven)
  • 1
    mininypa torkad chili

Så lagar du