Kantarellpaj med brie

Tid:

Kantarellpaj med brie

Tid:

En underbar paj där vår finaste svamp får extra kick av brieosten. Kan lagas i förväg och ljummas i 70-gradig ugn inför servering. Lagom som varmrätt för fyra.

Ingredienser

6–7 portioner

Pajdeg

  • 2 ½ dl
    vetemjöl
  • 1 krm
    salt
  • 125 g
    kylskåpskallt smör i tärningar
  • 2 msk
    iskallt vatten

Fyllning

  • 300-400 g
    kantareller
  • 1
    rödlök
  • 2 msk
    smör till stekning
  • 1-2 krm
    salt
  • 1 krm
    nymalen vitpeppar
  • 1 tsk
    torkad timjan
  • 150-200 g
    brieost
  • 2
    ägg
  • 2 dl
    mellangrädde
  • 3-4 msk
    hackad gräslök

Servering

  • blandad grönsallad

Så lagar du