Kantarellpesto

Kantarellpesto

Publicerat:

Tillagningstid:

Smakrik pesto som håller sig i minst en vecka i kylskåpet och kan bres på smörstekt macka som drinktilltugg eller plockmat på festen.

Ingredienser

6 - 8portioner

  • 400g
    kantareller
  • 1dl
    skållade mandlar
  • 1st
    vitlöksklyfta
  • 1dl
    riven parmesan
  • 2msk
    finhackad bladpersilja
  • 1st
    citron, rivet skal
  • ½-1dl
    olivolja
  • salt och peppar

Så lagar du

1.Rensa och hacka kantarellerna. Låt svampen vattna ur i en varm stekpanna. Stek kantarellerna i några matskedar olivolja tills de fått lite färg. Ställ åt sidan.

2. Sätt ugnen på 200°.

3. Lägg mandlar och vitlök på en plåt och sätt in i ugnen samtidigt som du sätter på den. Rosta tills ugnen är varm och mandlarna fått lite färg.

4. Mixa kantareller, mandlar, vitlök, riven parmesan och persilja till en jämn pesto. Tillsätt olja tills du har en bredbar konsistens. Smaka av med salt och peppar.

Dela det här receptet med dina vänner!