Kantarellplättar med skitig potatis
Tillagningstid:
Publicerat:
2018-09-26Tillagningstid:
Plockmat med svamp, goda smårätter att förädla svampar i!
Ingredienser
4 portioner
Kantarellplättar
- 200 gkantareller
- 2 dlhavregrädde
- 4 mskrismjöl
- 2 stvitlöksklyftor
- 1 tskhavssalt
- matolja till stekning
- kantareller, hackad fänkål och grönkål till garnityrer
Svampduxelles
- 1 stgul lök
- 2 litersvamp
- matolja till stekning
- havssalt
Skitig potatis
- 8 stpotatis
- 1 dlsvampduxelles
Så lagar du
1. Kantarellplättar: Mixa allt utom oljan i en kannmixer till en slät smet. Stek små plättar i en stekpanna på hög värme. Servera med stekta kantarellbitar och hackad fänkål och grönkål.
2. Svampduxelles: Mixa alla svamp och löken snabbt i en matberedare. Bryn på högsta värmen i en stekpanna. Lägg upp i en behållare med lock.
3. Skitig potatis: Ångkoka potatisen med skalet kvar. Slunga potatisen med duxellen och servera.