Kantarellplättar med skitig potatis
Publicerat:
2018-09-26Tillagningstid:
Plockmat med svamp, goda smårätter att förädla svampar i!
Ingredienser
4portioner
Kantarellplättar
- 200gkantareller
- 2dlhavregrädde
- 4mskrismjöl
- 2stvitlöksklyftor
- 1tskhavssalt
- matolja till stekning
- kantareller, hackad fänkål och grönkål till garnityrer
Svampduxelles
- 1stgul lök
- 2litersvamp
- matolja till stekning
- havssalt
Skitig potatis
- 8stpotatis
- 1dlsvampduxelles
Så lagar du
1. Kantarellplättar: Mixa allt utom oljan i en kannmixer till en slät smet. Stek små plättar i en stekpanna på hög värme. Servera med stekta kantarellbitar och hackad fänkål och grönkål.
2. Svampduxelles: Mixa alla svamp och löken snabbt i en matberedare. Bryn på högsta värmen i en stekpanna. Lägg upp i en behållare med lock.
3. Skitig potatis: Ångkoka potatisen med skalet kvar. Slunga potatisen med duxellen och servera.