Kantarellplättar med skitig potatis

En tallrik med kantarellplättar med garnityr av hackad fänkål och grönkål, och potatis.

Publicerat:

Tillagningstid:

Plockmat med svamp, goda smårätter att förädla svampar i!

Ingredienser

4portioner

Kantarellplättar

  • 200g
    kantareller
  • 2dl
    havregrädde
  • 4msk
    rismjöl
  • 2st
    vitlöksklyftor
  • 1tsk
    havssalt
  • matolja till stekning
  • kantareller, hackad fänkål och grönkål till garnityrer

Svampduxelles

  • 1st
    gul lök
  • 2liter
    svamp
  • matolja till stekning
  • havssalt

Skitig potatis

  • 8st
    potatis
  • 1dl
    svampduxelles

Så lagar du

1. Kantarellplättar: Mixa allt utom oljan i en kannmixer till en slät smet. Stek små plättar i en stekpanna på hög värme. Servera med stekta kantarellbitar och hackad fänkål och grönkål.

2. Svampduxelles: Mixa alla svamp och löken snabbt i en matberedare. Bryn på högsta värmen i en stekpanna. Lägg upp i en behållare med lock.

3. Skitig potatis: Ångkoka potatisen med skalet kvar. Slunga potatisen med duxellen och servera.

Dela det här receptet med dina vänner!