Kantarelltarte med krondill och prästost

Kantarelltarte med krondill och prästost.

Publicerat:

Tillagningstid:

Frasig kantarellpizza på smördeg, perfekt till buffén eller som förrätt.

Ingredienser

4portioner

  • 1
    rulle smördeg
  • 150g
    kantareller
  • schalottenlök
  • smör
  • ½dl
    creme fraiche
  • 2-3dl
    riven prästost
  • potatis, tunt skivad
  • 1msk
    finskuren rosmarin
  • 2
    toppar krondill, finklippt
  • 1knippa(or)
    ruccola
  • salt och svartpeppar

Så lagar du

1. Rulla ut smördegen. Stryk med creme fraiche och smaka av med salt och svartpeppar.

2. Stek svampen i lite olja till fin färg. Tillsätt lök och smör och stek ytterliggare 1 minut. Smaka av med salt och peppar.

2. Sprid ut osten och toppa med nystekta kantareller, tunt skivad potatis och rosmarin.

3. Gratinera i ugn på 210 grader tills osten är gratinerad och botten är krispig. Avsluta med ruccola, krondill och ev. lite brynt smör.

Dela det här receptet med dina vänner!