Kantarelltoast

Kantarelltoast

Ingredienser

  • 200g
    fina rensade kantareller
  • 1st
    finhackad gul lök
  • 40g
    smör till stekning
  • 2dl
    vispgrädde
  • 1dl
    crème fraiche
  • 1tsk
    svamp eller grönsaksbuljong - koncentrerad
  • 1tsk
    vitvinsvinäger
  • 1msk
    fint skuren gräslök samt salt och nymalen svartpeppar
  • 4skiva(or)
    gott kantskuret bröd att smörsteka

Så lagar du

Stek svampen och löken i ½ av smöret, tills all vätska försvunnit. Tillsätt grädde, crème fraiche buljong och vinäger och koka försiktigt ihop det till önskad konsistens. Smaka av med salt och peppar samt gräslöken.    

Stek brödet precis innan serverandet i resten av smöret. Fördela stuvningen på brödet och om man så önskar garnera med ytterligare gräslök.

Dela det här receptet med dina vänner!