Kantonesisk kyckling med ingefära och broccoli

Kantonesisk kyckling med ingefära och broccoli

Publicerat:

Ingredienser

4portioner

  • 4st
    kycklingfiléer
  • 1st
    purjolök
  • 1dl
    färsk ingefära
  • 0,5dl
    matolja
  • 2st
    broccoli
  • 6st
    salladslökar
  • salt

Så lagar du

Koka kycklingfiléerna i saltat vatten i ca 15 min eller tills de är färdiga. Skär bort rot och blast på purjolöken och skölj den noga. Finhacka purjolöken och svetta den tillsammans med den hackade ingefäran i en kastrull med matolja. Det skall inte stekas utan bara värmas upp. Smaksätt med salt.

Skär broccolin och salladslöken i mindre bitar och ångkoka eller koka dem lätt under lock i 10-15 min.

Skär upp kycklingen i skivor vid servering. Servera de kokta grönsakerna till. Toppa med den finhackade ingefäran och purjolöken.

Dela det här receptet med dina vänner!