Kapros Túró Lepény - ostkaka med dill från Ungern

Kapros Túró Lepény.

Publicerat:

Tillagningstid:

Kapros Túró Lepény är en ungersk specialitet. Den påminner lite om en bakad cheesecake. Denna är gjord med färskost, ister och dill.

Ingredienser

Botten

  • 250g
    mjöl
  • 100g
    ister (kan ersättas med kokosfett)
  • 40g
    socker
  • 2st
    äggulor
  • 1,5dl
    crème fraiche
  • 1
    knivsudd salt

Fyllning

  • 400g
    färskost, till exempel ricotta
  • 3msk
    socker
  • 2msk
    mannagryn
  • 2msk
    vaniljsocker (kan uteslutas)
  • 2st
    ägg
  • 2
    buntar färsk dill, finhackad
  • 1st
    citron, det rivna skalet

Frosting

  • 3msk
    crème fraiche
  • 1st
    ägg
  • 1msk
    socker

Så lagar du

1. Sätt ugnen på 180°.

2. Rör ihop mjöl och ister med en elvisp tills det blir smuligt.

3. Tillsätt socker och en äggula åt gången. Tillsätt sedan crème fraiche och salt och rör om noggrant. Packa in degen i plastfolie och lägg den på kylning.

4. Blanda samman ingredienserna till fyllningen.

5. Kavla ut degen så att den passar i en ca 30x40 cm stor ugnsform. Fördela fyllningen över botten.

6. Ställ in kakan i ugnen i ca 40 minuter tills den är lätt gyllene på ovansidan.

7. Blanda samman ingredienserna till frostingen. Ta ut kakan ur ugnen och bre över frostingen.

8. Ställ in kakan i ugnen igen i ca 20-25 minuter tills den är gyllene.

Dela det här receptet med dina vänner!