Karamelliserat äpple, paté och picklade senapsfrön

Karamelliserat äpple, paté och picklade senapsfrön

Ingredienser

4portioner

  • 2
    äpplen
  • ½dl
    socker
  • 2skiva(or)
    paté av god kvalitet (gärna vilt)
  • 3msk
    senapsfrö
  • ½dl
    äppelcidervinäger
  • ½dl
    socker
  • 1,5 dl
    vatten
  • 1
    surdegsbaguette

Så lagar du

1. Riv äpplen grovt. Karamellisera socker med lite vatten. Tillsätt äpple och skaka kastrullen tills alla karamell är upplöst och all vätska bortkokt. Koka senapsfrö mjuka i lättsaltat vatten. blanda cidervinäger, socker och vatten. Hälla av vatten från senapsfrö och lägg in i ciderlag.

2. Rosta skivor av baguette. Stryk med pate, toppa med karamelliserat äpple och senapsfrö. Avsluta med några droppar olivolja och flingsalt.

Dryckestips

Alkoholfri klar äppelmust (brukar finnas flera olika märken att köpa både i välsorterade livsmedelsbutiker och på Systembolaget).

Alkoholfri ofiltrerad must (brukar finnas flera olika märken att köpa både i välsorterade livsmedelsbutiker och på Systembolaget).

Päroncider (3,5 %)
Poiré Authentique, Normandie 3,5 %, Frankrike (11775) 99 kr (750 ml)

Äppelvin (15 %)
Maglehem 4:15, Österlen, Sverige (99543) 131 kr (500 ml)

Äppelstarkvin (17,5 %)

Pom Ingrid Marie (17,5 %)
Södermanland, Sverige (76322) 274 kr (750 ml)

Dela det här receptet med dina vänner!