Kardemummagryta

Publicerat:

Tillagningstid:

Ingredienser

6portioner

  • 600g
    grytbitar av fläsk
  • 2msk
    olja
  • 3tsk
    kardemumma, mald
  • 1tsk
    svartpeppar
  • 2msk
    tomatpuré
  • ½st
    purjolök
  • 3st
    morötter
  • 2tärning(ar)
    köttbuljong
  • vatten

Tillbehör

  • yoghurtsås (se tips)
  • kokt ris eller potatis

Så lagar du

1. Bryn köttet i olja i en stor gryta tillsammans med kryddor och tomatpuré.

2. Skär purjo och morot i mindre bitar, lägg dem i grytan.

3. Lägg i buljongtärningarna och häll på vatten precis så att det täcker köttet.

4. Låt småputtra under lock cirka 30 minuter.

5. Smaka av med salt och peppar.

6. Servera med potatis eller ris.

Tips

Barnen brukar uppskatta en kall sås till: Rör ihop 2 deciliter vanlig yoghurt med 2 tesked tacokrydda.

Vill du ha en krämigare konsistens på yoghurten, häll upp cirka 3 deciliter i ett kaffefilter och låt rinna av. Den blir perfekt om du gör det innan du börjar med grytan.

En god hemlagad färskost får du om du låter 3 deciliter yoghurt eller gräddfil rinna av genom ett kaffefilter över natten i kylskåpet. Smaksätt med till exempel riven pepparrot, vitlök, grönpeppar eller färska örter.

Dela det här receptet med dina vänner!