Kardemummakakor

Kardemummakakor

Publicerat:

Tillagningstid:

Populärt recept från Maud Onnermark på klassiska kardemummakakor.

Ingredienser

  • 2 ½dl
    vetemjöl
  • 1dl
    strösocker
  • 2tsk
    vaniljsocker
  • 1tsk
    bakpulver
  • 1tsk
    finstött kardemumma
  • 100g
    kallt smör
  • 2msk
    ljus ekologisk sirap

Så lagar du

1. Sätt ugnen på 200°.

2. Blanda alla torra ingredienser gärna i matberedare. Lägg i smöret i bitar och kör till en smulig massa. Tillsätt sirapen och kör samman till en deg.

3. Dela degen i 3 delar och rulla till längder cirka 2 cm i diameter. Lägg dem på plåt med bakplåtspapper. Platta till 3 cm breda längder.

4. Grädda mitt i ugnen 10–12 minuter, tills de börjar få färg. Skär längderna i sneda bitar direkt när de kommer ut ur ugnen.

Dela det här receptet med dina vänner!