Kardemummapinnar

Kardemummapinnar.

Publicerat:

Tillagningstid:

Mycket lättgjorda knapriga pinnar som passar att servera till desserter. Vårrulledeg hittar man lättast i butiker som säljer asiatisk mat.

Ingredienser

12portioner

  • 6ark
    vårrulledeg
  • 2msk
    smör
  • 1tsk
    nystött kardemumma
  • 2msk
    strösocker

Så lagar du

1. Sätt ugnen på 200°.

2. Lossa plattorna försiktigt och halvera dem till trianglar. Rulla ihop dem från den skurna sidan och lägg dem på en plåt med bakplåtspapper.

3. Smält smöret i en liten kastrull och pensla rullarna. Strö över kardemumma och socker.

4. Grädda dem mitt i ugnen cirka 5 minuter tills de börjar få fin färg. Låt dem kallna. Servera dem till desserter eller till kaffe eller te.

Dela det här receptet med dina vänner!