Karibiska knapriga korgar med avokado, mango och mynta

Karibiska knapriga korgar med avokado, mango och mynta.

Publicerat:

Tillagningstid:

Genom att forma vanliga tortillabröd blir förrätten genast roligare!

Ingredienser

4portioner

  • 6st
    tortillas (ca 19 cm i diameter)
  • 1st
    röd paprika
  • 1st
    mogen avokado
  • 1st
    mogen mango
  • 200g
    kidneybönor, på burk
  • 2st
    salladslökar
  • 1st
    röd chili
  • 1st
    lime
  • 2msk
    finhackad färsk mynta
  • salt och peppar
  • olja

Så lagar du

1. Olja en muffinsugnsform, gärna med spraybar olja. Dela alla tortillabröd i kvartar, så att du få 24 bitar. Tryck ner en tortillakvart i varje muffinsform. Se till att skapa en stabil botten på tortillan. Tillaga i ugnen  i ca 5 minuter på 200 grader. Du kan tillaga bröden i omgångar.

2. Hacka paprika, avokado och mango i centimeterstora kuber. Häll av och skölj kidneybönorna. Finhacka chilin, ta bort kärnorna om du vill ha mildare smak. Skiva salladslök fint. Hacka myntan.

3. Blanda de hackade ingredienserna med bönorna, och saften från limen. Smaka av med salt och peppar. Tillsätt olja om du vill.

4. Servera röran i de nu stabila tortillaskålarna.

Dela det här receptet med dina vänner!