Karibiska knapriga korgar med avokado, mango och mynta
Publicerat:
2015-10-29Tillagningstid:
Genom att forma vanliga tortillabröd blir förrätten genast roligare!
Ingredienser
4portioner
- 6sttortillas (ca 19 cm i diameter)
- 1ströd paprika
- 1stmogen avokado
- 1stmogen mango
- 200gkidneybönor, på burk
- 2stsalladslökar
- 1ströd chili
- 1stlime
- 2mskfinhackad färsk mynta
- salt och peppar
- olja
Så lagar du
1. Olja en muffinsugnsform, gärna med spraybar olja. Dela alla tortillabröd i kvartar, så att du få 24 bitar. Tryck ner en tortillakvart i varje muffinsform. Se till att skapa en stabil botten på tortillan. Tillaga i ugnen i ca 5 minuter på 200 grader. Du kan tillaga bröden i omgångar.
2. Hacka paprika, avokado och mango i centimeterstora kuber. Häll av och skölj kidneybönorna. Finhacka chilin, ta bort kärnorna om du vill ha mildare smak. Skiva salladslök fint. Hacka myntan.
3. Blanda de hackade ingredienserna med bönorna, och saften från limen. Smaka av med salt och peppar. Tillsätt olja om du vill.
4. Servera röran i de nu stabila tortillaskålarna.