Karin Weibulls äppelpaj med vaniljsås
Publicerat:
2013-10-21Ingredienser
Äppelpaj
- 175gsmör
- 3dlvetemjöl
- 1dlströsocker
- 1,5tskbakpulver
- 2stäpplen
Vaniljsås
- 1vaniljstång (jag föredrar från Tahiti)
- 2äggulor
- 4mskströsocker
- 3dlvispgrädde
Så lagar du
Äppelpaj:
Smält smöret. Blanda vetemjöl, strösocker och bakpulver. Blanda sedan med det smälta smöret. Tryck ut degen med knogarna i en form cirka 25 cm i diameter lägg på äppelklyftor. Grädda i ugn 225 grader i cirka 25 minuter.
Vaniljsås:
Dela vaniljstången och skrapa ur fröna. Vispa frön, äggula och strösocker pösigt. Vispa sedan grädden och blanda med det fluffiga äggvispet.