Karin Weibulls äppelpaj med vaniljsås

Karin Weibulls äppelpaj med vaniljsås.

Ingredienser

Äppelpaj

  • 175g
    smör
  • 3dl
    vetemjöl
  • 1dl
    strösocker
  • 1,5tsk
    bakpulver
  • 2st
    äpplen

Vaniljsås

  • 1
    vaniljstång (jag föredrar från Tahiti)
  • 2
    äggulor
  • 4msk
    strösocker
  • 3dl
    vispgrädde

Så lagar du

Äppelpaj:
Smält smöret. Blanda vetemjöl, strösocker och bakpulver. Blanda sedan med det smälta smöret. Tryck ut degen med knogarna i en form cirka 25 cm i diameter lägg på äppelklyftor. Grädda i ugn 225 grader i cirka 25 minuter.

Vaniljsås:
Dela vaniljstången och skrapa ur fröna. Vispa frön, äggula och strösocker pösigt. Vispa sedan grädden och blanda med det fluffiga äggvispet.

Dela det här receptet med dina vänner!