Kärleksmums med salt karamell

Kärleksmums med salt karamell.

Publicerat:

Tillagningstid:

En av våra mest älskade, klassiska långpannekakor har fått en twist med salt karamell och brynt smör. OM det blir några bitar kvar så går de jättebra att frysa in! Använd önskad långpanna med en diameter på ca 25x35 cm.

Ingredienser

40portioner

  • 225g
    smör
  • 2dl
    mjölk
  • 5
    ägg
  • 4dl
    strösocker
  • 5dl
    vetemjöl
  • 1msk
    bakpulver
  • 1msk
    vaniljsocker
  • dl
    kakao
  • 1burk(ar)
    karamelliserad mjölk
  • 1 nypa
    flingsalt

Glasyr

  • 100g
    smör
  • ½dl
    espresso eller starkt kaffe
  • 4dl
    florsocker
  • ½dl
    kakao
  • 2tsk
    vaniljsocker

Topping

  • 1-2dl
    kokos, riven

Så lagar du

1. Sätt ugnen på 175 grader vanlig värme. Bryn smöret gyllene, häll i mjölk, låt svalna. Vispa ägg och socker krämigt.

2. Blanda och sikta ner de torra ingredienserna. Rör ner smörblandningen. Häll smeten i bakpappersklädd långpanna, klicka i karamelliserad mjölk, teskedsstora klickar över kakan. Strö lite flingsalt ovanpå.

3. Grädda i nedre delen av ugnen tills smeten just stannat, ca 20 minuter. Låt svalna.

Glasyr

1. Smält smör, häll i kaffe. Sikta ner resterande ingredienser, vispa till en jämn smet.

2. Häll glasyren över kakan, stryk ut den jämnt. Strö på kokos. Låt glasyren stelna i kylen, skär i bitar.

Dela det här receptet med dina vänner!