Kärlekspaj med röda bär och vit choklad
Tillagningstid:
Publicerat:
2020-02-12Tillagningstid:
Kanelhjärtan, röda bär och vit choklad. Jag kombinerade några grejer som jag personligen är extremt förtjust i.
Ingredienser
8 portioner
Deg
- 4 dlvetemjöl
- 1 dlpotatismjöl
- 1 dlflorsocker
- 1 nypa(or)salt
- 200 gsmör, i tärningar
- 1äggula
Fyllning
- 400 gfrysta bär, t ex hallon, björnbär, körsbär, vinbär
- 1rött äpple, tärnat
- 2 mskpotatismjöl
- 1 tskvaniljsocker
- 2 mskljus sirap
- 50 gvit choklad, hackad
- 2 tskkardemumma, nymortlad
Topping
- strösocker
- kanel
- röd karamellfärg
- ekologiska rosenblad
Så lagar du
1. Mixa ihop samtliga ingredienser till degen i en matberedare med kniv. Det ska bli som en pajdeg. Knåda ihop och låt vila i plastpåse i kylen 30 minuter.
2. Blanda kanel, socker och en droppe röd karamellfärg till toppingen (jag gör detta redan nu, så att det hinner torka medan jag bakar).
3. Lägg ingredienserna till fyllningen i en pajform och rör om.
4. Sätt ugnen på 175 grader varmluft, eller 200 grader vanlig ugn.
5. Ta fram degen, låt den bli något varmare och kavla ut den till 2–3 mm tjocklek.
6. Mjöla bakbordet. Stansa ut degen med hjärtformar, eller skär ut hjärtan med kniv. Knåda ihop resterande deg och kavla på nytt.
7. Fördela dina hjärtan omlott ovanpå fyllningen (ta hjälp av en degskrapa eller stekspade/palett i metall).
8. Grädda i nedre delen av ugnen tills ytan är vackert gyllene, ca 20 minuter.
9. Strö på kanelsocker direkt du tagit ut pajen.
10. Servera med vaniljglass, vaniljsås eller vispad grädde.