Kärlekspaj med röda bär och vit choklad

Kärlekspaj med röda bär och vit choklad.

Publicerat:

Tillagningstid:

Kanelhjärtan, röda bär och vit choklad. Jag kombinerade några grejer som jag personligen är extremt förtjust i.

Ingredienser

8portioner

Deg

  • 4dl
    vetemjöl
  • 1dl
    potatismjöl
  • 1dl
    florsocker
  • 1nypa(or)
    salt
  • 200g
    smör, i tärningar
  • 1
    äggula

Fyllning

  • 400g
    frysta bär, t ex hallon, björnbär, körsbär, vinbär
  • 1
    rött äpple, tärnat
  • 2msk
    potatismjöl
  • 1tsk
    vaniljsocker
  • 2msk
    ljus sirap
  • 50g
    vit choklad, hackad
  • 2tsk
    kardemumma, nymortlad

Topping

  • strösocker
  • kanel
  • röd karamellfärg
  • ekologiska rosenblad

Så lagar du

1. Mixa ihop samtliga ingredienser till degen i en matberedare med kniv. Det ska bli som en pajdeg. Knåda ihop och låt vila i plastpåse i kylen 30 minuter.

2. Blanda kanel, socker och en droppe röd karamellfärg till toppingen (jag gör detta redan nu, så att det hinner torka medan jag bakar).

3. Lägg ingredienserna till fyllningen i en pajform och rör om.

4. Sätt ugnen på 175 grader varmluft, eller 200 grader vanlig ugn.

5. Ta fram degen, låt den bli något varmare och kavla ut den till 2–3 mm tjocklek.

6. Mjöla bakbordet. Stansa ut degen med hjärtformar, eller skär ut hjärtan med kniv. Knåda ihop resterande deg och kavla på nytt.

7. Fördela dina hjärtan omlott ovanpå fyllningen (ta hjälp av en degskrapa eller stekspade/palett i metall).

8. Grädda i nedre delen av ugnen tills ytan är vackert gyllene, ca 20 minuter.

9. Strö på kanelsocker direkt du tagit ut pajen.

10. Servera med vaniljglass, vaniljsås eller vispad grädde.

Dela det här receptet med dina vänner!