Kassavarisotto

Kassavarisotto

Publicerat:

I 60 dagar levde den tidigare Strömsökocken Micke Björklund och de andra Robinson-deltagarna på bara kokos och kassava och lite ris och fisk om det var fest. Här återskapar han maten från Fiji, men på Strömsös strand tar han sig friheten att använda betydligt fler ingredienser.

Ingredienser

4 portioner

Kassavarisotto

  • 2 dl
    avorioris
  • 1 dl
    kokosbitar
  • 0,5 dl
    hackad gul lök
  • 4 dl
    grönsaksbuljong
  • 1 dl
    kokosmjölk från en kokosnöt (Vissa nötter är torra och då kan köpt kokosmjölk användas istället)
  • 1 dl
    vitt vin
  • 5 msk
    smör
  • 2 msk
    vinäger
  • 2 dl
    riven parmesanost
  • 1 dl
    skalad kassava i bitar, som kokas 20 minuter
  • 1 dl
    skuren persilja
  • krasse för garnering
  • salt
  • svartpeppar från kvarn

Så lagar du