Kassavarisotto

Kassavarisotto

Publicerat:

I 60 dagar levde den tidigare Strömsökocken Micke Björklund och de andra Robinson-deltagarna på bara kokos och kassava och lite ris och fisk om det var fest. Här återskapar han maten från Fiji, men på Strömsös strand tar han sig friheten att använda betydligt fler ingredienser.

Ingredienser

4portioner

Kassavarisotto

  • 2dl
    avorioris
  • 1dl
    kokosbitar
  • 0,5dl
    hackad gul lök
  • 4dl
    grönsaksbuljong
  • 1dl
    kokosmjölk från en kokosnöt (Vissa nötter är torra och då kan köpt kokosmjölk användas istället)
  • 1dl
    vitt vin
  • 5msk
    smör
  • 2msk
    vinäger
  • 2dl
    riven parmesanost
  • 1dl
    skalad kassava i bitar, som kokas 20 minuter
  • 1dl
    skuren persilja
  • krasse för garnering
  • salt
  • svartpeppar från kvarn

Så lagar du

  1. Fräs riset, kokosbitarna och den hackade löken i en kastrull utan att blandningen får färg.
  2. Slå på hälften av buljongen och tillsätt vinet. Koka tills riset är klart
  3. Späd på med resten av buljongen och kokosmjölken. Tillsätt smör, vinäger och parmesan tills en len och krämig konsistens uppnås.
  4. Smaka av med salt och peppar.
  5. Tillsätt den kokta kassavan och persiljan. Servera!

Dela det här receptet med dina vänner!