Kastanjer, katrinplommon och yoghurt

Kastanjer, katrinplommon och yoghurt

Publicerat:

Tillagningstid:

En mjuk, men samtidigt krispig rätt med karamellplommon och gräddig yoghurt.

Ingredienser

  • kastanjer
  • torkade plommon
  • yoghurt
  • grädde
  • socker
  • cider

Så lagar du

1. Gör en karamell. Värm en kastrull och häll i strösocker. Låt sockret smälta, men håll pannan rörlig så det inte bränner, rör inte med slev, utan cirkulera pannan.

2. Ta en ungsplåt, smeta ut olja på plåten. Lägg på ugnspapper och smeta ut olja på pappret. Vänd på pappret och smeta ut oljan ännu en gång.

3. Hacka kastanjerna grovt och vänd ner dem i karamellsåsen. Lägg upp på ungsplåten. Låt svalna.

4. Lägg plommonen i en kastrull. Häll på cider och låt koka upp så att alkoholen försvinner och plommonen börjar gå sönder.

5. Blanda grädde och strösocker och vispa ihop med ballongvist till en något tjockare konsistens.

6. Häll över dina färdigkokta plommon på en plåt och låt svalna. Hacka karamellkastanjerna grovt.

7. Häll yoghurten i grädden och vänd försiktigt ihop.

8. Lägg lite plommon i botten av en glasburk. Ta resten av plommonen och blanda ner i gräddyoghurten, tillsammans med lite grovhackade karamellkastanjer. Ta en större klick av blandingen och lägg i glasburken. Avsluta med karamellkastanjer.

Dela det här receptet med dina vänner!