Kebab med auberginesallad och libabröd

Tillagningstid:

Kebab med auberginesallad och libabröd.

Publicerat:

Tillagningstid:

Den perfekta fredagsmiddagen! Kan förberedas redan tidigare under veckan och avslutas när det är dags att servera.

Ingredienser

4 portioner

Lammkebab

  • 1 ½ kg
    bog med ben, från tacka eller lamm
  • 4
    libabröd
  • 3
    vitlöksklyftor
  • 1
    gul lök
  • 1 tsk
    spiskummin
  • 1 tsk
    paprikapulver
  • salt och peppar
  • 20 g
    smör

Auberginesallad

  • 1
    aubergine
  • 1 kvist(ar)
    mynta
  • 1 kvist(ar)
    persilja
  • 1 kruk(or)
    koriander
  • 1
    silverlök
  • 1
    vitlöksklyfta
  • 2 msk
    cherryvinäger alt. rödvinsvinäger
  • 2 msk
    olivolja
  • 1 tsk
    socker
  • salt och peppar
  • 50 g
    fetaost

Sumaklök

  • 1
    rödlök
  • 1
    citron
  • 2 msk
    sumak
  • 2 msk
    olivolja

Citronyoghurt

  • 2 dl
    grekisk yoghurt
  • 2 msk
    tahini
  • 1 tsk
    honung
  • 1
    vitlöksklyfta
  • 1
    citron
  • salt och peppar

Så lagar du